Ik vond het verrassend dat na het -niet pijnloos- losmaken van een oud           litteken van veertig jaar geleden, ik opeens veel makkelijker mijn rug kon bewegen. Heel prettig hierbij was de integere en invoelende wijze van behandelen,
door de ‘ervaren’ handen van de therapeut. Ik kon zelf steeds aangeven tot hoever!
Mens Sana In Corpore Sano
Een gezonde geest in een gezond lichaam (Juvenalis)
ervaringen

In mijn werk vind ik het belangrijk om in samenspraak met de cliënt te ontdekken hoe hun klacht(en) het beste op te lossen zijn.

Soms is dat eenvoudig. Bijvoorbeeld als de pijn steeds bij een zelfde beweging optreedt. In dat geval is er zo’n 80% kans dat de pijn in een paar behandelingen verdwenen is. Ik gebruik hiervoor speciale releasetechnieken, die ik combineer met tape en gerichte oefeningen. De resultaten zijn duurzaam.

Er zijn ook klachten waar het verband tussen pijn en beweging veel minder duidelijk is. Vaak hangt het vertraagde herstel dan samen met een verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast. Hier is het van belang om deze facto-ren eerst goed in kaart te brengen. Vervolgens zoeken we waar ruimte voor verbetering is.

Ik heb weinig affiniteit met apparaten maar vertrouw op de kracht van aanraking, bewustwording en eenvoudige maar doeltreffende bewegingen. Daarbij maak ik soms gebruik van simpele hulpmiddelen die ook in de thuissituatie makkelijk inzetbaar zijn. Het doel is om op die manier te bevorderen dat mensen zowel de mogelijkheden als de grenzen van hun eigen lichaam beter gaan waarnemen en respecteren. Hiermee kunnen in de toekomst veel klachten voorkomen worden.

Naast de reguliere fysiotherapie, die ik sinds 1985 toepas, heb ik me geschoold in de volgende richtingen:

     • orthopedische revalidatie
     • manuele therapie volgens Marsman
     • sensomotoriek
     • balans- en stabiliteitstraining
     • fysiotherapie in energetisch perspectief
     • adem en ontspanningstherapie


Klachten waar ik veel affiniteit mee heb:
Acute en chronische pijnklachten bij bewegen,
spanningsklachten, overspanning, burn-out.

De Fysiotherapeut specialist in BEWEGEN