Wat mij vooral is bijgebleven, is dat een minimale
(kleine) beweging, een maximaal effect kan hebben.
het hoeft allemaal niet krachtig en intensief.
Flow is een optimale toestand,
waarbij je je totaal betrokken voelt bij wat je doet.
ervaringen
In Puth, een paar heuvels hier vandaan, ben ik opgegroeid in een typisch lim-burgse carréboerderij. Na het gymnasium en de opleiding fysiotherapie in Heer-
len heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt, mede omdat er in de jaren ‘80 hier nauwelijks werk was.

Daar heb ik me verder verdiept in de antroposofie. Een holistische manier van kijken naar de mens en de wereld waarbij vrijheid, gelijkheid en broederschap centraal staan. En de aarde gezien wordt als een levend organisme, waar je goed voor zorgt. Het denken in samenhangen heeft een gezondmakende invloed op onszelf en de inrichting van onze samenleving.

Ik ben ook altijd gefascineerd geweest in de individuele ontwikkeling van mensen. Hoe ga je om met de dingen die op je levenspad komen, zoals onge-lukken en ziektes. Is het alleen lastig of kun je er ook iets van leren?

De manier waarop we in het leven staan, komt ook tot uitdrukking in onze hou-ding en beweging. Als onze spieren gespannen voelen of onze adem niet van-zelf gaat, dan is dat een spiegel voor hoe het met ons gesteld is.
Dat is ook de reden dat ik bewegingsvormen waarin aandacht is voor de kwa-liteit van de beweging, zoals euritmie, eutonie, feldenkrais, yoga, tai chi e.d., belangrijk vind.

In 1988 ben ik weer terug naar Nederland gekomen en werkte ik 14 jaar als fysiotherapeut in een antroposofisch gezondheidscentrum in Utrecht. Daar heb ik Maartje van der Wees, mijn levenspartner ontmoet. Zij had altijd al een voor-liefde voor Zuid-Limburg en zo is het gekomen dat we in 2002 naar Berg en Terblijt zijn verhuisd.

Sinds die tijd werk ik ook weer in een gezondheidscentrum in Maastricht en vanaf 2010 in onze praktijk Flowmotion te Vilt. Behalve het behandelen van allerlei aandoeningen zijn we beiden ook sterk geïnteresseerd in het voorkomen van ziekte. Het bevorderen van een ontspannen levensstijl met aandacht voor wat echt belangrijk is vormt daarbij de basis. Daarom geef ik met veel plezier adem-en ontspanningscursussen en onze ZINN-training.

Welkom
op de website van
Praktijk voor fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie
en euritmietherapie
RenÉ Alofs