Ik vond het verrassend dat na het -niet pijnloos- losmaken van een oud           litteken van veertig jaar geleden, ik opeens veel makkelijker mijn rug kon bewegen. Heel prettig hierbij was de integere en invoelende wijze van behandelen,
door de ‘ervaren’ handen van de therapeut. Ik kon zelf steeds aangeven tot hoever!
Mens Sana In Corpore Sano
Een gezonde geest in een gezond lichaam (Juvenalis)
ervaringen

In ons werk vinden we het belangrijk om in samenspraak met u als cliënt te ontdekken hoe uw hulpvraag het beste beantwoord kan worden.

Soms is dat eenvoudig. Bijvoorbeeld als de pijn steeds bij een zelfde beweging optreedt. In dat geval is het vaak zo dat de klacht in een paar behandelingen opgelost is. We gebruiken hiervoor speciale releasetechnieken, die we combineren met tape en gerichte oefeningen. De resultaten zijn duurzaam.

Er zijn ook klachten waar het verband tussen pijn en beweging veel minder duidelijk is. Vaak hangt het vertraagde herstel dan samen met een verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast. Hier is het van belang om deze facto-ren eerst goed in kaart te brengen. Vervolgens zoeken we waar ruimte voor verbetering is.

We hebben weinig affiniteit met apparaten. we vertrouwen op de kracht van aanraking, bewustwording en eenvoudige maar doeltreffende bewegingen. Hierdoor leert u zowel de mogelijkheden als de grenzen van uw lijf beter waarnemen, respecteren en eventueel verruimen. Dit maakt dat u zich prettiger in uw lijf ervaart en klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Na de opleiding fysiotherapie hebben we diverse bij -en nascholingen gedaan. waaronder:

     • manuele therapie volgens Mulligan Concept
     • orthopedische revalidatie en myofasciale release
     • antroposofische fysiotherapie
     • balans- en stabiliteitstraining
     • fysiotherapie in energetisch perspectief
     • adem en ontspanningstherapie


Klachten waar we veel affiniteit mee hebben:
Acute en chronische (onbegrepen) pijnklachten,
hyperventilatie, spanningsklachten, overspanning,
burn-out.

De Fysiotherapeut specialist in BEWEGEN