Er is maar een tempel in de wereld en dat is het menselijk lichaam. Niets is heiliger dan deze verheven gestalte. Men beroert de hemel als men een mensenlichaam aanraakt. (Novalis)


Fysiopraktijk Vilt

De Antroposofisch Geïnspireerde Fysiotherapeut

Wij voelen ons als mens en als fysiotherapeut o.a. geïnspireerd door het antroposofisch mens- en wereldbeeld. Wat ons hierin aanspreekt is dat we als mens in verbinding met onze omgeving een zinvolle ontwikkeling (kunnen) doormaken door verschillende levens heen. Dat is een totaal ander levensgevoel als wanneer je gelooft dat deze verwarrende wereld met zijn groteske tegenstellingen alles is dat er is.

flowmotion fysio, massage, bindweefselmassage

Het maakt ook dat we anders kijken naar ziekte en gezondheid, naar datgene wat ons aan zowel mooie als verschrikkelijke dingen overkomt. We kunnen alles zien en gebruiken om ons verder te ontwikkelen. Niet dat dat altijd gemakkelijk is en we hoeven dat ook niet alleen te doen.

Binnen de antroposofische fysiotherapie is de ritmische massage ontwikkeld die dit ontwikkelings- en helingsproces kan ondersteunen. Het kan helpen ons lijf weer volledig te ‘bewonen’. Na de massage is het zinvol om 15-20 minuten na te rusten om de behandeling dieper door te laten werken.

Op een vergelijkbare manier ligt het accent in de bewegingstherapie meer op bezielde, stromende en ademende bewegingen.

Het indicatiegebied is ruim: de gewone fysiotherapeutische indicaties, allerlei klachten waarbij mensen voelen dat ze niet lekker in hun vel zitten, zonder er precies de vinger op te kunnen leggen.

MEER INFO klik hier:

Vanuit de inzichten van de bindweefselmassage, chinese en antroposofische geneeskunde is er een heel fijnzinnige behandelmethode ontwikkeld. 

Meridiaan Kleuren Therapie

Dit is o.a. goed uitgelegd in onderstaande video 'Meridian colour therapy by Christel Heidemann'

kleurentherapie, meridiaankleurentherapie
flowmotion fysio, fysiopraktijk Vilt, meridiaan kleurentherapie

De uitdrukking ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ is niet zo maar uit de lucht gegrepen. 
Aan de hand van huidspanning op de rug kan de geoefende therapeut waarnemen of iemand energetisch gezien in balans is en waar zich eventuele blokkades van de energiedoorstroming bevinden.

De ordening kan o.a. weer hersteld worden door het toepassen van plantaardig gekleurde stukjes zijde op specifieke meridiaanpunten of door het doen van oefeningen. Het is telkens weer verbluffend te zien hoe de huidspanning hierop reageert en klachten verminderen/verdwijnen.

Indicatiegebied: 


• Onverklaarde lichamelijke klachten

• (onbegrepen) restklachten na operaties, verstuikingen, verwondingen.

• Chronische vermoeidheid
• Chronische pijnklachten 


MEER INFO klik hier:

antroposofisch fysiotherapeut, flowmotion fysio, praktijk voor fysiotherapie en adem-en ontspanningstherapie

ERVARINGEN

Wat mij vooral is bijgebleven, is dat een minimale (kleine) beweging, een maximaal effect kan hebben.
het hoeft allemaal niet krachtig en intensief.

PRAKTIJK INFORMATIE

Graag even jouw aandacht voor het volgende 
VERWIJZING

Je kunt met en zonder verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.
Kom je zonder verwijzing dan zullen we samen bespreken of je bij ons aan het juiste adres bent met jouw hulpvraag (screening) of dat je beter ergens anders geholpen kunt worden.

ALS JE DE EERSTE KEER KOMT

• Graag een identiteitsbewijs en een badhanddoek meenemen
.

• Lees van tevoren in de polisvoorwaarden van de ziektekostenverzekering goed na of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, anders krijg je zelf de rekening.


VERHINDERD

Als je verhinderd bent, gelieve dat uiterlijk 24 uren van tevoren te melden.
 Zonder of bij te late afmelding wordt de gemaakte afspraak bij jou (en dus niet bij de ziektekostenverzekering!) in rekening gebracht voor 75% van het gangbare tarief. In uitzonderlijke gevallen kunnen we hiervan afwijken.