Wat mij vooral is bijgebleven, is dat een minimale
(kleine) beweging, een maximaal effect kan hebben.
het hoeft allemaal niet krachtig en intensief.
Flow is een optimale toestand,
waarbij je je totaal betrokken voelt bij wat je doet.
ervaringen

In Puth, een paar heuvels hier vandaan, ben ik opgegroeid in een typisch lim-burgse carréboerderij. Na het gymnasium en de opleiding fysiotherapie in Heerlen heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt. Daar heb ik me verder verdiept in de antroposofie. Een holistische manier van kijken naar de mens en de wereld waarbij vrijheid, gelijkheid en broederschap centraal staan. En de aarde gezien wordt als een levend organisme, waar je goed voor zorgt. Dit denken in samenhangen heeft m.i. een gezondmakende invloed op onszelf en de inrichting van onze samenleving.
Ik ben ook altijd gefascineerd geweest in de individuele ontwikkeling van mensen. Hoe ga je om met de dingen die op je levenspad komen, zoals ongelukken en ziektes. Is het alleen lastig of kun je er ook betekenis aan geven?
In 1988 ben ik weer terug naar Nederland gekomen en werkte ik 14 jaar als fysiotherapeut in een antroposofisch gezondheidscentrum in Utrecht. Daar heb ik Maartje van der Wees, mijn levenspartner ontmoet. Zij had altijd al een voor-liefde voor Zuid-Limburg en zo is het gekomen dat we in 2002 naar Berg en Terblijt zijn verhuisd.
Sinds die tijd werk ik in het gezondheidscentrum Raphael in Maastricht en vanaf 2010 in onze praktijk Flowmotion te Vilt.

In Maastricht heb ik sinds 2015 een collega:
Annemijn Vierdag.Ik ben in 2012 afgestudeerd in Utrecht als fysiotherapeute en heb in diverse praktijken waargenomen en gewerkt. Ik heb speciaal voor deze praktijk gekozen omdat ik ook graag vanuit een holistische visie naar de mens kijk en ik affiniteit heb met ‘hands-on’ fysiotherapie. Zelf ben ik sinds 2016 ook werkzaam als acupuncturiste in mijn eigen praktijk: acupunctuur-wuwei

 

Welkom
op de website van
Praktijk voor fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie
en euritmietherapie
RenÉ Alofs