Wat mij vooral is bijgebleven, is dat een minimale
(kleine) beweging, een maximaal effect kan hebben.
het hoeft allemaal niet krachtig en intensief.
Flow is een optimale toestand,
waarbij je je totaal betrokken voelt bij wat je doet.
ervaringen

In Puth, een paar heuvels hier vandaan, ben ik opgegroeid in een typisch lim-burgse carréboerderij. Na het gymnasium en de opleiding fysiotherapie in Heerlen heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt. Daar heb ik me verder verdiept in de antroposofie. Een holistische manier van kijken naar de mens en de wereld waarbij vrijheid, gelijkheid en broederschap centraal staan. En de aarde gezien wordt als een levend organisme, waar je goed voor zorgt. Dit denken in samenhangen heeft m.i. een gezondmakende invloed op onszelf en de inrichting van onze samenleving.
Ik ben ook altijd gefascineerd geweest in de individuele ontwikkeling van mensen. Hoe ga je om met de dingen die op je levenspad komen, zoals ongelukken en ziektes. Is het alleen lastig of kun je er ook betekenis aan geven?
In 1988 ben ik weer terug naar Nederland gekomen en werkte ik 14 jaar als fysiotherapeut in een antroposofisch gezondheidscentrum in Utrecht. Daar heb ik Maartje van der Wees, mijn levenspartner ontmoet. Zij had altijd al een voor-liefde voor Zuid-Limburg en zo is het gekomen dat we in 2002 naar Berg en Terblijt zijn verhuisd.
Sinds die tijd werk ik in het gezondheidscentrum Raphael in Maastricht en vanaf 2010 in onze praktijk Flowmotion te Vilt.

In Maastricht heb ik sinds juni 2019 een nieuwe collega met veel ervaring:
Madou Cools.

Ik ben in 1976 als fysiotherapeut in Amsterdam afgestudeerd en heb sindsdien in verschillende praktijken gewerkt. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in het hele spectrum tussen peri-natale begeleiding en de zorg voor de kwetsbare oudere.
Ik heb speciaal voor deze praktijk gekozen omdat ik ook graag vanuit een antroposofisch-holistische visie naar de mens kijk en ik affiniteit heb met ‘hands-on-coachende' fysiotherapie.
Zelf ben ik ook sinds 1992 werkzaam als acupuncturiste in mijn eigen praktijk in Berg en Terblijt: madoucools.nl

 

Welkom
op de website van
Praktijk voor fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie
en euritmietherapie
RenÉ Alofs