Wat mij vooral is bijgebleven, is dat een minimale
(kleine) beweging, een maximaal effect kan hebben.
het hoeft allemaal niet krachtig en intensief.
De sleutel tot flow is om dingen te doen als doel op zich,
en niet vanwege de beloningen die ze je opleveren.
ervaringen
Bewegen zit me in mijn bloed. De mens in beweging en de beweging in de mens fascineert me al mijn leven lang. Het is mijn passie, mijn beroep en mijn levensvisie.
In mijn werk als euritmietherapeute lees ik de beweging van mensen, vertel ze wat ik zie en bied hen vandaar uit een bewegingsvoorstel. Een proces van in kaart brengen wat er is en van daar uit een nieuwe stap zetten waarmee je je verder ontwikkelt. Dagelijks maak ik mee hoe sterk de euritmie werkt, zowel op emotioneel gebied als ook bij fysieke klachten. Ik werk met mensen van beneden de 3 tot boven de 80. Vanuit routine werken doe ik niet - ik zou het niet kunnen. Ieder mens is uniek, daarom volg ik geen standaard protocol. Ik verbind vakkennis en jarenlange ervaring met mijn intuïtie.

Liefde voor muziek, poëzie, dans en  creativiteit heb ik zonder twijfel van mijn moeders kant geërfd. Eigenzinnigheid, discipline en belangstelling voor de Oosterse geneeswijzen leerde ik van mijn vader. Liefde voor de natuur werd mij vanuit beide kanten voorgeleefd.

Beroepsmatig ontwikkelde ik mij op het gebied van dans, gezondheid, creativiteit en coaching. Ik volgde de 5-jarige opleiding aan de euritmie-academie in Den Haag, waar ik in 1982 het diploma docent dans/euritmie haalde. Daarna deed ik de vervolgopleiding voor euritmietherapie (East Grinstead, Engeland) en volgde diverse bijscholingen op het gebied van dans en persoonlijke ontwikkeling.
Ik werk nu ruim 30 jaar met zeer uiteenlopende groepen en individuen. Mijn specialiteit is dat ik voor iedere groep maatwerk kan leveren en vrijwel elk thema in bewegingsoefeningen kan omzetten. Hierdoor wordt zo'n thema direct beleefbaar wat handvaten biedt voor de dagelijkse praktijk.

Ik werk individueel en met groepen, de meeste tijd in ons centrum Flowmotion in Vilt. Daarnaast ben ik gastdocent in eigen omgeving en elders in het land.
Samen met René Alofs, mijn levenspartner, ontwikkelde ik de ZINN-cursus, een speelse manier om je vitaliteit en je eigenheid vrij te krijgen.
 
Schrijven over mijn vak is iets van de laatste tijd. Ik schreef met veel plezier het boekje: 'Wat beweegt jou?' Een volgend boek, over de ZINN-leefstijl, is groeiende. Ik heb een bewogen leven achter de rug en hoop nog lang in beweging te blijven. Want leven is voor mij beweging. Daarom beweeg ik mee.....

Welkom
op de website van
Praktijk voor fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie
en euritmietherapie
maartje van der wees